Učitelia si cez projekt finančne prilepšujú

21.07.2013 Bratislava

Počet učiteľov zapojených do národného projektu Ústavu informácií a prognóz neustále rastie. Prví z nich, ktorí sa zapojili do projektu už teraz dostávajú na svoje účty peniaze za prácu na projekte.
Ústav informácií a prognóz školstva realizuje projekt „Moderné vzdelávanie – digitálnej vzdelávanie pre všeobecno-vzdelávacie predmety“, v rámci ktorého bude spracovaných 12 800 digitálnych vzdelávacích objektov z 11 predmetov. Učiteľ zapojený do projektu si podľa aktivity a množstva spracovaných scenárov k vybraným témam z daných vzdelávacích programov môže zarobiť do 8 000 eur. Momentálne je už zazmluvnených 145 učiteľov, pričom na 90 účtov našich učiteľov, ktorí sa spolupodieľali na projekte tento mesiac bude celkovo vyplatených viac ako Ústav informácií a prognóz školstva v rámci projektu, ktorý potrvá do prvej polovice decembra 2015 plánuje prostredníctvom pracovných zmlúv vytvoriť honorovanú spoluprácu s minimálne 800 učiteľmi.
„Spomínaný národný projekt dáva priestor ľuďom z praxe, teda učiteľom, aby boli spoluarchitektami moderných digitálnych vzdelávacích objektov. Teda takej pomôcky, ktorá im výrazne pomôže v kvalitnej výučbe. Mimoriadne ma teší, že ich spoluúčasť na tomto projekte bude aj finančne ohodnotená,“ konštatuje minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Dušan Čaplovič.
Ústav informácií a prognóz školstva eviduje viac ako 1 300 žiadostí učiteľov o spoluprácu. Pri ich žiadostiach vyhodnocuje kvalitatívne predpoklady na úspešné zvládnutie práce, ktorá sa od autorov digitálnych vzdelávacích objektov očakáva. Nakoľko v projekte je predpoklad spracovanie 16 scenárov daným predmetom, aktívnejší učitelia si môžu privyrobiť aj viac ako spomínaných 8 000 eur. Každý vzdelávací predmet sa skladá z tém, ktoré sú rozpracované do spomínaných scenárov. Učitelia si zvolia počet scenárov, pričom každý z nich bude posudzovať hodnotiaca komisia.

Michal Kaliňák
hovorca ministra
 

Vyberte región